Visionen for
Ravnsborg Enge

Sammen skaber vi den gode by

I den nye bydel Ravnsborg Enge bliver bebyggelsen delt i fire småbyer omgivet af rekreative, grønne områder i et nedskaleret og fortættet boligområde mellem by, skov og land.

Det er den gode by, der inviterer alle indenfor. Velkommen til kernefamilien og delefamilien. Individualisten og kollektivisten. Børnene, den nyuddannede og pensionisten.

Grønne områder der er skabt til at fremme idræt, bevægelse, biodiversitet og fællesskaber. Med boliger bygget i høj kvalitet med henblik på en langsigtet, bæredygtig berettigelse.

En eksistensberettigelse, der beror på udvikling. Der skaber nye måder at bo på. Nye måder at leve på. Nye måder at dele på.

Det er en bydel til dem, der elsker at få jord under neglene, og dem der helst er fri. Til dem der ønsker mere plads, og dem som glæder sig til mindre. Til dem som gerne vil eje, leje eller lege.

Det er en hybrid mellem historien og fremtiden. Kulturen og naturen. Det urbane og landlige, hvor relationen til lokalområdet, til Køge og til København er afgørende.

Bæredygtighed skal være en integreret del af livet i Ravnsborg Enge. En vision der bliver ført ud i livet ved at anvende de bedst tilgængelige materialer, metoder og løsninger indenfor eksisterende byggeskik. Der arbejder aktivt med FN’s verdensmål og Køge Kommunes klimaplan. Der skaber en ny bydel, som forener høj livskvalitet med en bæredygtig livsstil.

Det er en plan med handling bag ordene. Bæredygtigheden skal være mærkbart for sanserne, målbart for klimaet og CO2-regnskabet og synligt i bybilledet til hverdag. Ravnsborg Enges løfte er også en løftestang. Projektet er nået langt, men det er ikke i mål. For når det første spadestik sætter skub i processen, har den bæredygtige byudvikling ikke en slutdato.

Det er en ny bydel, der bidrager til byen og forbinder beboerne med hinanden og omgivelserne. Det er den friske vind, der rusker i trætoppene, ryster mennesker i alle aldre sammen og fylder lungerne med ren luft.

Det er den gode by,
der sætter nye normer for kvalitet i byudvikling.