Den gamle købstad
sprudler af liv

Køge oplever stor fremgang i disse år, og frem mod 2034 forventer kommunen, at indbyggertallet stiger med ca. 4.600 borgere. Med store projekter som universitetshospitalet, Køge Nord Station, boligområdet på Søndre Havn og nu også Ravnsborg Enge, er byen inde i en spændende udvikling. Flere og flere får øjne for Køge – med god grund. For byen har masser at byde på.

En af Danmarks bedste handelsbyer med aktiviteter til alle

Køge er blevet kåret som Danmarks bedste handelsby i 2010 og 2016. Besøger du byen, bemærker du hurtigt hvorfor, da byens handels- og kulturliv er i en klasse for sig.

Med biograf, museer, caféer, restauranter og Køge Festuge, der er Danmarks største gratis musikfestival, er der noget at tage sig til i Køge for børn og voksne hele året rundt.

Fyld kurven til
markedsdage på Torvet

På Køge Torv har der i over 700 år været marked- og handelsdage. Torvet er et af Danmarks bedst bevarede middelaldertorve, og igennem mange århundreder har torvet været et af byens samlingssteder.

Hver onsdag og lørdag kan du gøre en god handel på Torvet, hvor du finder frisk frugt og grønt, ost, fisk, pølser, oliven, honning, blomster, brugskunst, smykker og meget mere.

En by med meget at byde på

Hvor hyggen byder dig velkommen

Byen er også blevet kåret til Danmarks hyggeligste handelsby i 2020 og den mest servicemindede handelsby så sent som i 2022.

De mange små brostensbelagte gader snor sig gennem den charmerende by med sine mange farverige bindingsværkshuse. En gåtur igennem byen bringer dig forbi mange hyggelige fortovscaféer og restauranter, mærkevare- og specialbutikker og meget mere, hvor du bliver budt velkommen af smilende værter.

Danmarks bedste, hyggeligste og mest servicemindede handelsby

Klar og parat
til skolestart

Daginstitutioner er der også et godt udvalg af i nærområdet, og ligesom skolerne ligger de inden for kort gå- eller cykelafstand på de sikre og trygge veje. Området nær Ravnsborg Enge har allerede to integrerede daginstitutioner målrettet børn i alderen 0-6 år, og endnu flere er på vej:

 • Valmuen er et mindre integreret dagtilbud med tre stuer: Småland til de 13 mindste og Vimmerby og Bulderby til 17-23 børn. Der er ca. 12 medarbejdere.

 • Labyrinten er fordelt på to vuggestuegrupper med 14 børn i alderen 0-3 år på hver stue og tre familiegrupper med ca. 20 børn i alderen 3-6 år på hver stue. Der er ca. 25 medarbejdere.

 • I løbet af sommeren 2023 åbner en ny integreret idrætsinstitution på 1.200 m2 på området ved Gymnastikcentret og Ravnsborghallen. Institutionen får plads til 114 børn og vil særligt fokusere på idræt og bevægelse.

 • I helhedsplanen for Ravnsborg Enge er der lavet en arealreservation til yderligere en daginstitution. Institutionen vil blive en integreret del af Ravnsborg Enge og leve fuldt op til områdets fokus på livskvalitet, fællesskab og bæredygtighed.

Sport, motion og fritidsaktiviteter i nærheden

I nærområdet er der adskillige muligheder for at holde kroppen i gang. Hvad end du foretrækker boldsport, ketchersport, gymnastik eller fitness, har du inden for få hundrede meter en masse faciliteter til rådighed. Du finder bl.a.:

 • Fodboldbaner
 • Køge Padel Center
 • Køge Bugt Gymnastikcenter
 • Køge Bowling Center
 • Køge Golf Klub
 • Ravnsborghallen med badminton- og håndboldbaner
 • Fitnesscenter

Tæt på naturen på grænsen mellem by og land

Køges levende handelsliv, skov, strand og havn, skoler og daginstitutioner, arbejdspladser og de gode trafikale forbindelser mod København og videre i landet gør byen attraktiv for både unge og ældre.

Med Ravnsborg Enge vil byen blive tilført en moderne, ambitiøs og mangfoldig bydel, der sætter nye normer for kvalitet i byudvikling.