Nu er helhedsplanen godkendt

Den 25. oktober blev helhedsplanen for Ravnsborg Enge vedtaget i Byrådet. Dermed er grundlaget for det nye, bæredygtige boligområde på plads, og nu begynder udarbejdelsen af en lokalplan, hvor der undervejs bliver inviteret til borgermøde.
Den skønne placering i Hastrup Øst mellem den sydlige udkant af Køge by og åbent landskab bliver hjemsted for mange nye Køge-borgere i fremtiden. Byrådet har vedtaget helhedsplanen for Ravnsborg Enge, som skitserer den nye bydel, som kommer til at byde på 500 boliger fordelt i fire forskellige småbyer.

Jeg er meget glad for, at vi nu har en helhedsplan klar for Ravnsborg Enge, som med sin skønne beliggenhed bliver et bæredygtigt boligområde med plads til både fællesskabet og til det private. Med plads til både børn og seniorer og dem midt i mellem. Der bliver bygget boliger i forskellige størrelser, med forskellige ejerforhold og i forskellig prisklasse, så Ravnsborg Enge bliver en bydel for alle. Jeg ser frem til at følge den fortsatte udvikling af området.”

– Marie Stærke, borgmester i Køge.

En bæredygtig bydel på grænsen mellem land og by

Det grønne boligområde bliver en blanding af rækkehuse, fritliggende huse og enkelte etageboliger opdelt i nabolag. Der er mulighed for private haver, gårdrum og bypladser. Med den bynære beliggenhed er der kort afstand til både skoler, institutioner og idrætsfaciliteter.

Bæredygtighed er højt på agendaen

Ravnsborg Enge bliver udviklet med fokus på økonomisk, miljømæssig og social bæredygtighed. Udover varierede boligtyper i forskellige prislejer og ejerformer, bliver der stillet høje krav til materialer, certificering og solceller, hvor det er muligt.

Der bliver skabt store grønne og blå fællesområder, som respekterer områdets eksisterende terræn og landskabelige kvaliteter. Fællesskabet får masser af muligheder for at trives, da den sociale bæredygtighed i bydelen bliver prioriteret højt.

En by med meget at byde på

Danmarks bedste, hyggeligste og mest servicemindede handelsby